27 februari 2007

Nat

Oké, ik geef het toe - ik ben de regen en de grijzigheid meer dan zat. Ik heb behoefte aan zon, aan buiten zijn ...

Maar wat doe je eraan? Het is en blijft blijkbaar nat.

Bovendien moet ik aan het werk. Zo simpel is het ook nog eens een keer.

Ik blijf wel vinden dat ik bof met mijn uitzicht. Zó is werken toch niet zó erg :-)

23 februari 2007

Nog een tulp

Eigenlijk moet ik naar bed, maar ik heb al een paar dagen 'last' van het gevoel dat ik mijn creativiteit niet kwijt kan ... dus ik blijf maar achter de computer plakken om wat te spelen. Eigenlijk zou ik graag op fotoexcursie gaan, maar het weer nodigt er niet toe uit. Ik bedoel, een beetje zon is toch wel een voorwaarde om wat leuke plaatjes te kunnen schieten ...


En dit is ook leuk! Ik heb ook geprobeerd de effecten die ik met picassa kan creëren - zoals bijvoorbeeld het vager maken van de achtergrond - te bereiken in Photoshop, maar dat lukt niet zo goed.


09 februari 2007

Rozemarijn

De straten zijn wit, met wat donkere banen. Terwijl ik naar huis fiets, prikt de vallende sneeuw in mijn gezicht. Ik probeer onder de rand van mijn muts door het weinige verkeer in de gaten te houden. Een auto slingert, remt en draait in een hoek van 45 graden. Draait terug en rijdt weer door.

Ik ben dichtbij maar hoor het amper. Alles is verstomd, de wereld is stil. Alleen geknars onder mijn banden. Ik vind het bijna jammer als ik er ben.

08 februari 2007

Stelling

"Geen beroep is zo ondergewaardeerd als dat van de vertaler. Behalve dan dat van de vertaalster."

R.E. Breuker
Universiteit Leiden
Gevonden in NRC Handelsblad, uitgescheurd door Kim :-)

04 februari 2007

Kiezen

Bij het bepalen van de layout kun je de kleuren shuffelen ... soms wordt het er daardoor niet makkelijker op te bepalen wat het leukst, mooist, spannendst, etc. is. De witte achtergrond is het rustigst. Maar de zwarte vind ik ook wel héél stoer ...


Wat een dilemma ... :-)

Beweging

Het voorjaar zit me kennelijk in het hoofd ... en beweging betekent meestal verandering :-)

De kleurtjes van de blog waren nu aan de beurt, en ik heb me ook maar weer eens op de kadertjes rond de kopfoto gestort ... ik weet niet of het aan mij ligt of aan de software (haha, het ligt natuurlijk aan mij), maar het is me in tegenstelling tot eerder nu wel gelukt om de twee kaders zó te krijgen als ik het wil: de ene strak om de foto en de ander op een kleine afstand.

En bovendien: het ziet er in Firefox hetzelfde uit als in Internet Explorer. Verbazingwekkend. Dat laatste kan natuurlijk wél aan het programmaatje liggen, want ik heb IE onlangs geüpgraded naar versie 7.

Een beetje voorjaar in huis

Ik koop bijna nooit bloemen voor mezelf. Waarom niet? Tja, wat zal ik zeggen ... het komt gewoon zelden bij me op. Komt bij dat ik bloemen tegenwoordig erg duur vind, dus dat is ook niet bevorderlijk. Maar ik vind het wel gezellig met bloemen, sfeervol, voorjaarsachtig ... dus ik geniet erg van mijn tulpjes!

03 februari 2007

Groningen in het voorjaar

Of althans, daar lijkt het een beetje op, op voorjaar. De rozemarijn staat al een dag of tien te bloeien. Meestal niet in de zon, maar vandaag dan eindelijk toch.


In alle potten met bollen is het groen ook al weer zichtbaar. Sommige bollen zitten al drie jaar in de grond, zonder ooit te hebben gebloeid, dus dat blijft spannend ... :-)

01 februari 2007

De nieuwe Harry!

Op haar website heeft JK Rowling bekend gemaakt wanneer de nieuwe Harry Potter uitkomt, Harry Potter and the Deathly Hallows.


Op 21 juli 00.01 uur plaatselijke tijd is die verkrijgbaar ... in alle Engelssprekende landen ... nog niet hier dus :-(

De Dagens Nyheter meldt dat het dit jaar tien jaar geleden is dat het eerste Harry Potterboek werd uitgegeven en dat er volgens het AP wereldwijd 325 miljoen exemplaren van zijn verkocht en dat HP in 64 talen is vertaald!