29 april 2007

De familie Merel


Ze wonen in een struik langs het pad, vlak bij het terras. Het nest zit er al een hele tijd, maar dat bleek alleen uit het feit dat pa en moe af en aan vlogen. Te zien is het niet.

Recentelijk heeft er gezinsuitbreiding plaatsgevonden met twee kids. Dus pa en moe blijven aanvliegen dat het een lieve lust is. Aan de ene kant met volle bek de struik in, en aan de andere kant er weer uit - op zoek naar een nieuw besje of een nieuwe worm.

Ik heb alleen moe het kleine grut zien voeren, terwijl pa in een boom of op het dak op de uitkijk zit. De kleintjes groeien als kool en lijken aldoor hun snaveltje in de lucht steken, alsof hun honger onstilbaar is.

11 april 2007

Historisch moment


Als rechtgeaarde Nederland hóór je natuurlijk een keer een bollenveld van dichtbij te hebben gezien. Nou, gisteren was het dan zover ... Wel mooi. Zeker voor herhaling vatbaar. Misschien met ietsjepietsje meer zon erbij ... :-)

08 april 2007

Gesprek

"Wat doe jij daar?" hoor ik de stem van een klein meisje. Ik sta aan de rand van een speeltuintje. De zon is bijna onder en het schuine licht kleurt de bladeren van de struiken.

"Mevrouw, wat doe jij daar?" Ik realiseer me dat ze het tegen mij heeft. Verder zijn er alleen maar kinderen.

"Ik maak een foto." Het meisje is ondertussen dichterbij gekomen en kijkt me met grote ogen aan.

Ik richt me weer op de struik. Het is nog niet zo makkelijk een takje te vinden waar het licht goed op valt.

"Waarom?" hoor ik dan. "Nou, dat vind ik leuk", zeg ik. "De bladeren zijn heel mooi van kleur nu de zon erop schijnt." Weer grote vragende ogen. "Heel mooi roodbruin", voeg ik eraan toe.

Grote stilte. Ik maak mijn foto en kijk opzij. Ze staart me nog steeds vragend aan. "Ooo", zegt ze dan en ze steekt haar vinger in haar mond. Ik wacht of er nog meer komt, maar nee, dat lijkt het einde van het gesprek. "Ik ga weer, hoor", zeg ik. "Dag."

Ik ben al een paar meter verder als ik haar hoor: "Daaag."

04 april 2007

Voorjaar


Elk jaar verrast het me weer hoe het voorjaar na de winter kan ruiken ... Deze magnolia rook weliswaar niet zo sterk, maar hij was wel heel mooi.