26 november 2009

Skyline


Afgelopen zaterdag: de Grote Markt maakt een rommelige indruk. Overal hekken, overal mensen. Kramen, fietsers en bussen.

Als ik opkijk zie ik de maan, en daaronder de oude gevels. En dan móét ik daar wel even een foto van maken...

En alle 'rommel'? Die heb ik er gewoon 'afgeknipt' ;-)

21 november 2009

Nog eentje


Eerder deze week vlogen er twee van deze jongens boven mijn hoofd. Het lijkt mij ook wel wat, zo te kunnen zweven boven bos en veld.

19 november 2009

De roofvogel


Ik zag hem al van verre. Hij zat rustig op een paaltje om zich heen te kijken. Kennelijk kon het hem niet schelen dat ik dichterbij kwam, want hij bleef kalmpjes zitten. Ook liet hij zich rustig fotograferen voor hij opvloog. En doordat ik zelf ook bewoog op het moment dat hij uiteindelijk wel wegvloog, is die foto een beetje gek geworden.... maar wel leuk, al zeg ik het zelf ;-)

18 november 2009

Allerlei moois


Gisteren even door het Quintusbos gewandeld. De bomen waren al behoorlijk kaal, maar dan kun je wel lekker door de bladeren waden...

Op de grond was overigens ook allerlei moois te zien.

16 november 2009

Een hele zwerm


Ze produceren een gegak vanjewelste dat je al van verre hoort, en als ze allemaal tegelijk opvliegen om elders te gaan grazen, trekken ze verder in dichte zwermen die je al van verre ziet, deze ganzen.

09 november 2009

Een grijze wereld


Toen ik vanochtend opstond en de grijze wereld buiten zag, kreeg ik meteen zin naar buiten te gaan. Het leek een typische herfstdag te worden met nevel in de morgen, waar op een gegeven moment de zon doorheen breekt. Dat is hét moment om in het veld te zijn.

De zon kwam niet. Het was toch mooi.

04 november 2009

De laatste?


Het lijkt nog maar een paar dagen geleden dat de bomen in het park vol in het gele blad stonden, maar daar is nu weinig meer van over.

Deze foto's zijn van gisteren, gemaakt in het Stadspark. Even een pauze genomen van het werk en een beetje zon gehapt... :-)

Ik vermoed dat het zo'n beetje de laatste herfstfoto's zullen zijn dit jaar...