27 april 2011

Klein maar fijn


Vroeger stonden er bij ons in de buurt veel berberisstruiken. Ik herinner me vooral de variant met roodbruine blaadjes, waar rode besjes aan kwamen. Populair als haag en ook leuk om de blaadjes vanaf te trekken. Als je dat op de juiste manier deed, ontstond er een roosje tussen je vingers.

Nu heb ik ontdekt dat er ook mooie bloemetjes aan komen. Klein maar fijn, zoals het heet :)

19 april 2011

Zonder jas


Vandaag weer voor het eerst! Op de fiets zonder jas. In de zon is het gewoon warm en de bomen en de struiken in - soms voorzichtig - groen en roze, wit en geel geuren dat het een lieve lust is. Zo kan ik wel uren doorfietsen...

12 april 2011

Geur en kleur


Met de komst van het voorjaar valt er ook weer van alles te ruiken. Er zijn vast altijd wel geuren, maar hoe vaak ben je je daar bewust van? Is het niet juist wanneer zich iets 'nieuws' of iets sterks aandient?

Geuren kunnen herinneringen boven brengen. Wat ik ruik kan ook van invloed zijn op mijn stemming. De geur van sommige bloemen kan bij mij zelfs een 'instant' geluksgevoel oproepen.

Op de foto ook bloemen - mahonia - om letterlijk even bij stil te staan. Het is haast jammer dat je met foto's niet kunt overbrengen hoe heerlijk ze ruiken... ;-)

05 april 2011

Op het balkon


Op mijn balkon is het voorjaar nu ook begonnen. Stiekem staat in een verborgen hoekje opeens een gebroken hartje te bloeien!

03 april 2011

Laag licht



Hier vlak bij is een straat die aan beide kanten is omzoomd met wat ik voor het gemak maar 'bloesembomen' noem. Ik ben er een tijdje terug al eens tevergeefs naartoe gefietst, maar gisteren was het dan toch zover. Witroze in overvloed!

Laat in de middag, dus laag licht.

Het valt alleen niet mee bloesem fotograferen. Zo is er de kennelijk altijd aanwezige wind, waardoor de bloemetjes veelvuldig het beeld uit wapperen. En dan sta je daar maar te wachten, met je camera omhoog gericht, die steeds zwaarder wordt, zodat je armen ook gaan bewegen en het nóg moeilijker wordt foto's te maken die genoeg scherpte hebben.

Maar soms lukt het desondanks toch. En dat is best kicken ;)

01 april 2011

Spelen


Blogger maakt het sinds gisteren mogelijk de blog op verschillende manieren te bekijken, bijvoorbeeld als mozaïek of als flipcard.

Erg leuk voor iemand als ik die wel van een beetje spelen en variatie houdt :)

Het schijnt het begin te zijn van nog meer mogelijkheden... we zullen zien.