30 september 2012

Rust


Frisse lucht, de geur van bos - even lekker lopen is soms het enige wat nodig is om mijn hoofd leeg te maken.

Dit donkere stuk hoort overigens ook bij het Fochteloërveen.

25 september 2012

Polletje hei


Een bewolkte lucht. De zon probeert er doorheen te dringen, maar dat lukt slechts af en toe. Ze blijft wat waterig. Wel mooi licht op dit polletje Ierse dopheide.

24 september 2012

Herfst


Eergisteren is de herfst begonnen. Vandaag is het hier ook echt herfst, inclusief stortbuien, bulderende winden en opeens heel veel geel blad in het gras.

Op de foto het Fochteloërveen, eergisteren, waar we werden overvallen door een paar heftige buien met hard kletterende druppels, van de ene minuut op de andere, op een verder nog heel aangename dag.

21 september 2012

Focus


Laag licht over de daken van de huizen. De laatste zonnestralen van de dag laten zich in allerlei kleuren zien.

Met mijn focus op het spinnenweb veranderen de stralen in gestreepte reepjes. Wonderlijk.

18 september 2012

Jong geleerd



Ik behoor tot een generatie die nog handwerken heeft gehad op de lagere school. Van juf Blauw leerden we haken, breien en naaien. In klas zes mochten we – eindelijk! – op de naaimachine.

Sinds kort heb ik er zelf ook een, zo’n naaimachine. Aan de eisen van de strenge juf Blauw voldoet dit breinaaldenhoesje niet helemaal, maar zelf ben ik wel tevreden over dit eerste werkstuk na jaren. Bovendien vind ik het een leuke nieuwe bestemming voor een oud dekbedovertrek en een oud laken. 

Het hoesje is geïnspireerd op het Zweedse patroon hier

05 september 2012

Op de Drentse hei


De Drentse hei op een zonnige dag met een briesje - Een mooie gelegenheid om te oefenen in het fotograferen van wapperende grasjes. Bij wijze van nieuw 'projectje' :)